پیشگیری از سرطان با تغذیه مناسب

طبق نظر متخصص تغذیه، برخی از غذاها و مواد غذایی ممکن است خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد و یا برعکس. مواد غذایی وجود دارند که می توانند به پیشگیری از سرطان کمک کنند.
بر طبق این نظر که در بین متخصصین تغذیه، مشترک است، محققین این موضوع را مورد بررسی قرار داده اند که چگونه این مواد غذایی و برخی از غذاها بر رشد سرطان در انسان تاثیر می گذارد.

رابطه بین مواد غذایی و سرطان

مواد غذایی گیاهی

مواد غذایی گیاهی شامل مواد شیمیایی- طبیعی هستند که به آن فیتوشیمیایی نیز گفته می شود. که عبارتند از:

  • کاروتنوئیدها: کاروتنوئیدها معمولا به رنگ های قرمز، نارنجی و زرد هستند و همچنین برخی از سبزیجاتی که به رنگ سبز تیره هستند حاوی این رنگ دانه ها هستند.
  • پنی فنول ها: پلی فنول ها در گیاهان، ادویه جات، سبزیجات، چای سبز، سیب و انواع توت ها یافت می شود.
    ترکیبات آلیمین: که عمدتا در پیازچه، سیر، تره فرنگی و پیاز یافت می شود.
  • آنتی اکسیدان: آنتی اکسیدان شامل بتا کاروتن، سلنیوم، ویتامین C و ویتامین E است. آنتی اکسیدان ها خطر آسیب اکسیدان ها را به طور چشمگیری کاهش می دهند. اکسیدان ها موادی هستند که منجر به آسیب سلول های بدن می شوند.

دیگر ویتامین ها و مواد معدنی: از دیگر مواد معدنی و ویتامین های موجود در مواد غذایی می توان به کلیسیم، ویتامین D و ویتامین B اشاره کرد.

فیبر رژیمی: بخش هایی از گیاهان و سبزیجات وجود دارد که غیر قابل هضم هستند. به این قسمت ها فیبر می گویند.
فیبر با کاهش تراکم انرژی و همچنین کاهش دادن سرعت عبور غذا از سیستم گوارش بدن سبب افزایش حس سیری در انسان می شود. که همین موضوع در کنترل وزن تاثیر بسزایی دارد. اما مهم ترین خاصیت فیبرها، کاهش احتمال ابتلا به بسیاری از سرطان ها، همچون سرطان روده و بسیاری دیگر از بیماری ها است.

غذاهای حاوی فیبر

  • غلات کامل و دانه ها، از جمله جو، بلغور، ذرت و چاودار
  • نان کامل و ماکارونی
  • حبوبات از جمله لوبیا، لوبیا سیاه، عدس و نخود فرنگی
  • سبزیجات و میوه ها

پروتئین: پروتئین در رژیم غذایی اکثر افراد وجود دارد:

  • گوشت
  • ماهی
  • مرغ
  • محصولات لبنی
  • تخم مرغ

در این بین، گوشت قرمز و گوشت فرآوری شده، بیشترین نگرانی را برای افزایش احتمال ابتلا به سرطان را دارد. که شامل گوشت گاو، گوساله و گوسفند است. گوشت قرمز همواره به عنوان یکی از عوامل خطر برای بروز سرطان مورد بررسی قرار می گیرد.

رابطه بین مواد غذایی و سرطان

 

رابطه بین مواد غذایی و سرطان

 

همیشه روابط بین مواد غذایی و سرطان ها یکی از چالش های پزشکی به شمار می رود. زیرا غذاها و مواد غذایی حاوی بخش هایی هستند که برخی از آن ها ممکن است خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد و یا به درمان آن کمک کند.
افراد نسبت به هم غذاهای مختلفی مصرف می کنند. مواد غذایی گاهی اوقات اثرات متفاوتی می تواند داشته باشد، برخی از تحقیقات نشان می دهد که طرز طبخ غذاها و نحوه آماده سازی آنان می تواند بر خطرات و یا منافع آن ماده تاثیر بگذارد.

تاثیر مواد غذایی گیاهی بر سرطان

طبق نظرات متخصص تغذیه، میوه ها و سبزیجات می تواند محافظ بدن در برابر برخی از سرطان ها باشند. مانند:

  • سرطان سر و گردن
  • سرطان مری
  • سرطان معده
  • سرطان ریه
  • سرطان پانکراس
  • سرطان پروستات
  • سرطان روده

مواد فیتوشیمیایی موجود در میوه ها و سبزیجات، به طور چشمگیری می توانند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهند. برخی از این مواد به تنظیم هورمون ها نظیر هورمون استروژن کمک می کنند. برخی دیگر رشد سلول های سرطانی را کاهش و یا متوقف می کنند. و برخی از آن ها مانند آنتی اکسیدان ها، آسیب های ناشی از اکسیدان ها را به حداقل می رساند.

برای مقالات بیشتر از سایت دکتر نیره کابلی دیدن فرمایید.